Redegjørelse knyttet til Åpenhetsloven 2024
Organisering
Vår virksomhet og driftsområde er organisert som et aksjeselskap med forretningsadresse på Åse i Andøy Kommune, og avdeling i Industriveien på Andenes.
Vår virksomhet er del av det organiserte arbeidslivet, og er medlem av Nordnorske Entreprenørers Serviceorganisasjon (NESO). Betong Norge. Vi har tariffavtale med Fellesforbundet, gjennom Fellesoverenskomsten for byggfag. Vi er også Miljøfyrtårnsertifisert.
Driftsområde
Vårt virksomhetsområde er bygg- og anleggsarbeid hvor vi i over 85 år har bygget og renovert industri- og næringsbygg for private og offentlige byggherrer i Nordland og Troms. Vår virksomhet omfatter både betong- og tømrerarbeid og vi påtar oss også totalentrepriser.
Vi har også egen betongstasjon integrert i vår drift.
Vår virksomhet omfatter ikke egenimport av produkter.
Rutiner og retningslinjer knyttet til Åpenhetsloven
Deler av Åpenhetsloven sitt virkeområde er i stor grad allerede forankret i virksomhetens rutiner og retningslinjer som følge av andre lovkrav og bransjestandarder som gjelder for bygg- og anleggsvirksomhet. Våre rutiner og retningslinjer er forankret hos daglig leder og styret.
I vårt arbeid med Åpenhetsloven har vi evaluert og oppdatert våre rutiner og retningslinjer for å bedre stille oss i stand til å oppfylle vår forpliktelse til ansvarlighet både i forhold til anstendige arbeidsvilkår, menneskerettigheter og seriøsitet i næringslivet.
Aktsomhetsvurderingen
Vi har foretatt kartlegging og vurdering av negativ påvirkning/skade ut fra egen virksomhet, leverandørkjeder og forretningsforbindelser.
Slik kartlegging vil bli gjennomført kontinuerlig, og minimum årlig.
Arbeidet med aktsomhetsvurderingen er utført på følgende måte:
Tre hovedområder, med følgende delområder og underområder:
-
Arbeidsforhold i virksomheten
- Arbeidsvilkår, i forhold til arbeidsmiljø
-
Arbeidsforhold på byggeplass, i forhold til Verktøy, arbeid i høyden og HMS på byggeplassen
Arbeidsforhold på byggeplass, i forhold til substitusjon av farlige stoffer
-
Innkjøp av varer og tjenester (Leverandører)
-
Fiber, tilsetningsstoffer, IT-tjenester, utstyrsleie, sand
-
Frakt av pukk og sand
-
Underentreprenører
-
I forhold til om de følger Åpenhetsloven, lønnsvilkår og kontraktsvilkår
Gjennom våre aktsomhetsvurderinger har vi avdekket følgende faktiske negative konsekvenser under de forskjellige tre hovedområdene:
- Fare i arbeidsforhold
- Fare for at vi Fare for at vi ikke har god nok oversikt over ansattes oppfatning av arbeidsmiljøet. Dette korrigeres ved gjennomføring av en arbeidsmiljøkartlegging.
- Fare for dårlige holdninger til HMS. Behov for holdningsendring og vedlikehold. Dette korrigeres ved årlig HMS-dag, samt etablering av AMU.
- Fare for at farlige stoffer ikke erstattes med ufarlige eller mindre farlige stoffer, der det er mulig. Dette må vi ta tak i, og sørge for å bli bedre.
- Våre interne rutiner for å følge opp alle vare- og tjenesteleverandører kan fortsatt bli bedre. Dette er også et mål i vår Miljøfyrtårnsertifisering.
- Våre interne rutiner for å følge opp alle underentreprenører kan fortsatt bli bedre. Dette jobber vi videre med.
Åse, 28.november 2024
Kjetil Rønning Hansen (daglig leder)
Johnny Karlsen (styreleder)
Åge Rønning Hansen (styremedlem)
Ørjan Nilssen (styremedlem)